Blog van BeProtected

Waarom je online identificatie & verificatie nodig hebt

Bedrijfsformules zijn tegenwoordig steeds vaker gedeeltelijk of zelfs volledig online. Naast nieuwe bedrijven maken ook steeds meer gevestigde organisaties als banken, uitzendbureaus en zorginstellingen de stap naar online. Een belangrijk onderdeel bij het on-boarden van klanten, werknemers en patiënten is het verifiëren van de persoon en diens persoonsgegevens.

Het is een uitdaging voor organisaties om dit identificatieproces veilig op afstand in te richten. Met het verwerken en opslaan van persoonsgegevens is een verhoogd risico gemoeid. Organisaties riskeren bij het foutief omgaan met persoonsgegevens een datalek met alle bijbehorende sancties van dien.

Waarom je online identificatie & verificatie nodig hebt - BeProtected

Online identificatie & verificatie met DataChecker

BeProtected biedt de online identificatie & verificatie oplossingen van DataChecker aan. DataChecker neemt het identificatie- en verificatieproces eenvoudig en veilig uit handen. Zo is het mogelijk om met de ID-verificatie, SecureIDLink en ID-Selfie een persoon en diens identiteitsdocument veilig en op afstand te verifiëren. De software van DataChecker is conform AVG en Wwft ingericht.

De bedrijfscheck van DataChecker toetst de actualiteit van de bedrijfsgegevens en er wordt gekeken naar de kredietwaardigheid, het betaalgedrag, de directie en de evt. jaarcijfers van een onderneming. Zo weet je met wie je zaken doet.

Wil jij een identiteitsbewijs checken op echtheid? Of weten met wie je zaken doet? Kies dan voor de online identificatie & verificatie oplossingen van DataChecker.

ID-check en bedrijfscheck via DataChecker

De voordelen op een rijtje: