Blog van BeProtected

Hoe kun je veilig videobellen?

Videobellen is een goed alternatief voor een fysiek consult of face-to-face gesprek. Maar er kleven ook privacyrisico’s aan. Hoe doe je dit op veilige manier, om te voorkomen dat gegevens van klanten of cliënten in verkeerde handen vallen?

De Autoriteit Persoonsgegevens attendeert mensen erop om voorzichtig te zijn met het gebruik van (video)chatdiensten. De privacywaakhond waarschuwt voor de privacyrisico’s bij het bespreken van persoonsgegevens via consumentenapps als FaceTime, Skype of Signal en wijst op het belang van beveiligde opties om te beeldbellen of chatten.

Over het algemeen geldt: een betaalde videobeldienst is vaak privacyvriendelijker dan de gratis versie. Het verdienmodel van de gratis apps zit ‘m namelijk in jouw data.

Beveiligd videobellen WeSeeDO_BeProtected

Beveiligd videobellen met WeSeeDo

Met WeSeeDo kan je op afstand gemakkelijk en veilig gesprekken voeren, waarbij jouw privacy en die van je klanten of cliënten gewaarborgd is. WeSeeDo slaat namelijk geen data op en staat alleen op Nederlandse servers. Videobellen met WeSeeDo is AVG-proof en voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510.

WeSeeDo werkt voor de ontvangende partij op iedere moderne browser, het enige dat nodig is, is een microfoon en camera. De klant/cliënt hoeft niets te installeren.

Wil jij dat jouw medewerkers vanaf nu beveiligd videobellen? Kies voor WeSeeDo.

Veilig en gemakkelijk videobellen

De voordelen op een rijtje:

We helpen je graag

Advies nodig? De experts van BeProtected helpen je graag verder.