Blog van BeProtected

Waarom je veilige e-mail nodig hebt

Communiceren via e-mail is snel en makkelijk. Maar hoe veilig is e-mail als je privacygevoelige gegevens wil delen? Bijvoorbeeld een vertrouwelijk dossier, klantgegevens, een patiëntendossier, een ledenlijst of financiële gegevens.

Een foutje is zo gemaakt en komt vaak door menselijk handelen, bijvoorbeeld door een typefout in het e-mailadres of het selecteren van een verkeerde geadresseerde. Wanneer je een e-mail met daarin persoonsgegevens verstuurd naar de verkeerde ontvanger is dit een datalek. En dat dit vaak misgaat blijkt wel uit de cijfers: bij maar liefst 63% van de datalekken die in 2019 zijn gemeld, gaat het om persoonsgegevens die aan een verkeerde ontvanger zijn gestuurd.

Ook nadat de e-mail is verstuurd kan er van alles misgaan. Je e-mailaccount of die van de ontvanger kan gehackt worden, waardoor de privacygevoelige informatie in handen kan komen van onbevoegden.

Wanneer je privacygevoelige gegevens deelt is het van belang dat je dit via beveiligde, versleutelde, e-mailomgeving doet, zodat alleen jij en de bedoelde ontvanger toegang hebben tot de informatie.

Veilig e-mailen_Skotty_BeProtected

Veilig bestanden delen en communiceren met Skotty

Met Skotty kan je écht veilig mailen en bestanden delen, zonder dat anderen meegluren. Skotty is namelijk een volledig versleuteld platform. Alle gesprekken en gedeelde bestanden zijn beveiligd met end-to-end encryptie. Dit betekent dat alleen de verzender en de bedoelde ontvanger toegang hebben tot de gesprekken. Alle communicatie via Skotty is dus 100% vertrouwelijk.

Skotty is een web-applicatie die werkt in alle moderne browsers. Dit betekent dat er geen software geïnstalleerd hoeft te worden. Door met Skotty te werken ben je verzekerd van absolute veiligheid en privacy wat e-mailen en het delen van bestanden betreft en voldoe je aan de eisen die de AVG hieraan stelt.

BeProtected biedt de veilige e-mail van Skotty aan. Wil jij dat jouw medewerkers thuis, op kantoor of onderweg veilig kunnen e-mailen en bestanden delen? Kies voor Skotty.

Veilig e-mailen met Skotty

De voordelen op een rijtje:

We helpen je graag

Advies nodig? De experts van BeProtected helpen je graag verder.